Biz adaylara mesleklerini değil, sınav sistemini öğretiyoruz !

Belge zorunluluğu olan meslek dallarında sınav öncesi mesleki yeterlilik eğitimlerinin önemi iş piyasalarında artmıştır. İşyerlerinde tehlike sınıflarına göre mesleki yeterlilik belgesi bulunmayan personel çalıştırılmasını yasaklayan düzenlemenin hayata geçmesinin ardından, iş piyasalarında sınavlara yönelik hazırlık eğitimleri konusunda bir ihtiyaç oluşmuştur. Mesleki Yeterlilik Akademisi, bu konuda işverenin çözüm ortağı olmaya talip olmuştur. Tüm faaliyetlerini mesleki yeterlilik belgeli çalışan istihdamının artmasına destek verecek şekilde kurgulamıştır.

Adaylara sıfırdan meslek öğretmediklerini, sadece sınava hazırladıklarını belirten Mesleki Yeterlilik Akademisi Kurucusu Muhammet Öztürk, kurdukları online eğitim platformu ile mesleki yeterlilik sisteminin desteklediği sınav sistemine göre eğitim verdiklerini söyledi. Akademiyi kurmadan önce sektörde 4 yıl boyunca sınavlar dahil her aşamada çalıştığını dile getiren Öztürk, esas mesleği olan yazılımcılıkla sistemi birleştirerek, yeni bir eğitim modeli oluşturduklarını aktardı. Firmalara istedikleri meslek dalına göre ilgili eğitim setini anında sunabildiklerini ifade eden Muhammet Öztürk, ‘‘Müşterimiz olan firmalar eğitimlerin izlenme süreleri ile ilgili bütün süreçleri yazılım üzerinden takip edebiliyorlar. Hazırladığımız raporlar sayesinde, sınava girecek personelin derse katılıp katılmadığını, dersin hangi aşamada olduğunu görebiliyorlar ve rapor alabiliyorlar. Biz adaylara mesleklerini değil, sınav sistemini öğretiyoruz. Bir çok mesleki yeterlilik sınavında, adaylar sistemi bilmedikleri için sınavda başarılı olamıyorlar’’ dedi. Mevcut sistemde bazı şirketlerin sınavdan ortalama 3 gün önce elemanlarını eğitime yönlendirdiklerini, bunun iş ve para kaybına yol açtığını ifade eden Öztürk, ‘’ Şirketlere bu süreçte çözüm ortağı olmayı teklif ediyor'.